Vår historia

Vi marknadsför och säljer ekologisk och närproducerad mat av högsta kvalitét, från bönder och små producenter inom 25 mils radie. Dessutom har vi en ekologisk styckanläggning, där vi styckar och hängmörar. Vi är en viktig länk för ekologisk produktion och möjligör bättre förutsättningar för ekologisk mat kontra konventionell. Här har alla producenter möjlighet att exponera sig i en unik butiksmiljö.

Målsättning


Som familjeföretag och som individer brinner vi för mat och matkvalitet. Tillsammans har vi lång erfarenhet av traditionell dagligvaruhandel. Med detta företag vill vi vara med och förbättra maten som människor äter, framställa charkprodukter övrig mat utan konstiga tillsatser, Vara med att bidra till öppna landskap, hjälpa till att förbättra människors hälsa, men framför allt, att jobba med god mat och äkta varor.
​​​​​​​

Miljöarbete

Hela affärsidén bygger på ekologisk mat och ekologisk produktion, förutom det försöker vi att leva som vi lär d.vs i varje beslut och varje handling så måste vi ifrågasätta om det är det bästa för vår miljö. T.ex papperspåsar, sophantering, transporter, rengöringsmedel etc.

Leverantörer/producenter

Våra leverantörer följer ekologisk produktion d.vs sund djurhållning, ekologiskt foder och ekologiskt växelbruk. Vi har även Saltå kvarn, Sylt krukan och Kung Markatta mm i vårat kolonialsortiment. Ambitionen är att våra kunder skall hitta veckans matsedel hos oss.

Kunder

Vi hoppas att våra kunder tror på en hållbar framtid och värdersätter äkta och god mat precis som vi.
Mvh Mikael & Charlotte Dilen