Fläskfilé, baconinlindad m skånska rotfrukter

Recept för 4 personer.

Ingredienser

  • 600 g Fläsfilé
  • 0,5 pkt Bacon
  • 0,5 kruka Rosemarin färsk
  • 320 g Potatis
  • 160 g Morötter
  • 100 g Rotselleri
  • 100 g Vikål
  • 100 g Smör
  • 2,4 dl Vispgrädde
  • 1 msk Dijounsenap
  • 1 msk Dragon
  • 1 liten burk Ansjovis
  • 0,5 dl Kalvfond
  • 1 st Lök gul finhackad
  • 1 dl Rödvin
  • Salt          
  • Peppar          

Så här gör du

  • Putsa filén och linda en bacon skiva runt varje portionsbit, lägg en kvist
  • Rosemarin mellan filen och baconet.          
  • Bryn runt om och in i ugn 150 ¡c, ca 30-40 min.          
  • Tärna rotfrukterna och vikålen, bryn gyllenbrunt, allt utom potatis.
  • Slå i grädden och potatisen. Kokas tills potatisen är klar. Smaksätt med Dragon, senap, salt och peppar.                   
  • Koka ihop lök kalvfond och vin, späd med vatten till buljongstyrka.
  • Blanka av med smör och krydda med ansjovisspad.          
  • Lägg rotsaksblandning på tallriken i en rundel, lägg en filé ovanpå, Fördela ansjovien över filéerna och slå slutligen skyn i en ring utanför Rotsaksrundeln.