Recept

Beskrivning.

Ingredienser

  • 1 st Kycklingar stora
  • 80 g Smör
  • 1 cl Cognac
  • 3 dl Grädde
  • 6 hg Tomater
  • 1 st Äpplen
  • 12 st Oliver gröna
  • 1 st Lagerblad
  • 0,668 tsk Curry
  • 1 tsk Timjan
  • 1 tsk Dragon
  • 12 st Steklökar
  • 20 st Champinjoner
  • 0,668 pkt Bandspagetti
  • 0,332 dl Gräslök
  • 2 kvistar Persilja
  • 1,2 dl Vit vin

Så här gör du

  • Stycka kycklingen i bitar. Hetta upp smöret i en tjockbottnad gyta och bryn bitarna runt om. Salta och peppra. Häll av fettet.
  • Häll på cognacen och flambera. Tillsätt det vita vinet och grädden.                     
  • Förväll och skala tomaterna, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet. 
  • Skala äpplena och skär dem i tärningar. Inget av kärnhuset får vara med.
  • Förväll och skala steklökarna, bryn dem lätt. Smörfräs champinjonerna.
  • Lägg allt i grytan inklusive oliverna och kryddorna.          
  • Koka bandspagetti. 
  • Hacka persilja och gräslök.