Rådjursstek med rosépepparsås

Recept för 10 personer.

Ingredienser

  • 1,2 kg Rådjursstek med ben
  • 2 msk Matolja
  • 2,5 tsk Salt
  • 5 krm Peppar svart
  • 5 dm Folie aluminium
Sås        
  • 2 tärningar Buljong kött
  • 9 dl Vatten
  • 2,5 dl Grädde (visp)
  • 4 msk Peppar rosé
  • 2,5 skivor Mesost/ smör
  • 2 msk Gele svartvinbär
  • 1 cl Soya
  • 8 cl Vermouth vit torr
  • 2,5 kg Hasselback Potatis
  • 50 g Smör
  • 2 dl Ströbröd
  • 10 st Romansalladsblad
  • 20 st Körsbärstomater

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 c¡. Gnid in steken med olja, salt och peppar.
  • I ugnen stek till den är 60 - 65 c¡.
  • Koka buljong med vattnet.  
  • Ta ut steken och täck med folie häll en mindre mängd kokhet buljong i blecket, vispa ur och sila i kastrull.
  • Skala potatisen och lägg dem på en träsked snitta tunna skivor utan att skära igenom.
  • Pensla med smält smör och toppa med ströbröd. I ugn 250 c.
  • Dekorera tallriken med romansalladsblad och körsbärstomater delad på mitten.      
Sås
  • Koka upp skyn i en kastrull, slå i grädden, smaksätt med salt, peppar, kossad Rosépeppar, tunt skivad mesost (nödproviant messmör),svartvinbärsgelé, Någa droppar soya och torr vermouth.
  • Vid behov red av såsen.