Skaldjursgyta, kryddstark

Recept för 4 personer.

Ingredienser

  • 320 g Kräftstjärtar
  • 1,32 st Paprika gön
  • 1,36 msk Olja
  • 0,68 msk Curry
  • 0,4 krm Kajennepeppar
  • 1,32 klyftor Vitlök
  • 1,32 msk Chilisås
  • 1,32 dö Créme fraiche 
  • 0,4 tsk Salt
  • 266,4 g Tomater krossade
  • 2 dl Ris      
  • 2 st Tomater
  • 0,668 st Gurka
  • 0,668 huvud Issallad

Så här gör du

  • Strimla paprikan fint. Hetta upp en gyta med olja. Strö på curry och fräs den någa minuter. Lägg kräftstjärtarna i gytan.          
  • Fräs dem i curryn tills de blir genomstekta. Ta sedan upp dem.     
  • Fräs paprikan i curryblandningen.
  • Tillsått kayenne, pressad vitlök och créme fraiche. Låt gytan bli genomvarm.          
  • Servera ris och en sallad till.