Terrine de porc, veau et jambon

Recept för 4 personer.

Ingredienser

  • 0,332 st Lök gul
  • 8 g Smör
  • 3,32 cl Portvin
  • 120 g Fläskfärs
  • 120 g Kalvfärs
  • 150 g Späck
  • 0,66 st Ägg
  • 0,66 tsk Salt
  • 0,16 krm Peppar svart
  • 0,332 krm Peppar krydd
  • 1 krm Timjan
  • 0,66 klyftor Vitlök
  • 0,66 hg Skinka i bitar
  • 2 dm Folie aluminium
  • 1 dl Cumberlandsås
  • 12 st Cornichongurkor
  • 0,32 st Sallat huvud
  • 2 dm Alufolie

Så här gör du

  • Stek  den finhackade löken sakta i smöret. Den ska bli genomskinkig Men inte brynt.
  • Häll löken i en skål och koka ur pannan med vinet.
  • Häll  vinet över löken.
  • Tillsätt färserna, hälften av gisspäck som malts Lättvispade ägg, salt, svart- och kryddpeppar, timjan och vitlök.
  • Rör om tills smeten blir homogen och luftig.
  • Tillsätt skinkan.
  • Häll i avlång form som klätts med resten av gisspäcket     
    Se till att späcket räcker att klä ovansidan också. Täck med folie.
  • Grädda i ugn 150-175¡c i 1-1 timma. Låt kallna innan patén skärs i skivor.
  • Serveras med cumberlandsås, cornichoner och salladsblad.