Wallenbergare med mos

En klassiker inom husmankost som alla älskar! Biffar gjorda på kalvfärs och serveras med porös mos och färska haricots vertz steka i honung. 
Recept för 4 personer.

Ingredienser

  • 600 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 st äggulor 
  • 3 dl grädde
  • 1 kg potatis 
  • 250 g smör till moset 
  • 1,5 msk honung 
  • Haricots vertz 
  • Smör till stekning 

Så här gör du

  • Blanda kalvfärs med salt och peppar. Rör ner en i taget av ägggulorna.
  • Tillsätt lite grädde i taget och arbeta färsen jämn. Låt det stå kallt 15 min.
  • Forma färsblandningen till små tjocka biffar och stek i smör i ca 3 min på vardera sida.
  • Slå över matfettet vid servering.                
  • Koka skalad potatis och mosa. Rör i smöret, salta och peppra till önskad smak. 
  • Stek haricots vertz i honung och salta.